Menu

گرین کارت برای کل خانواده، بدون نیاز به مدرک زبان انگلیسی!

مهاجرت به امریکا به روش EB3. پذیرش پرونده برای سال ۲۰۱۶ آغاز شد. تا قبل از تکمیل ظرفیت برای تشکیل پرونده ثبت نام کنید

چگونه می توان در سیستم Express Entry کانادا قبول شد؟

  • نوشته شده توسط 
  • تاریخ آخرین ویرایش: پنج شنبه, 22 بهمن 1394 ساعت 12:00
چگونه می توان در سیستم Express Entry کانادا قبول شد؟ چگونه می توان در سیستم Express Entry کانادا قبول شد؟

۷ ماه و اندی از افتتاح سیستم جدید پذیرش و پردازش پرونده های مهاجرتی تخصصی کانادا، Express Entry، می گذرد و به کمک اطلاع رسانی و انتشار مقالات متعدد ما و همکاران فعال در این زمینه بیشتر علاقه مندان به مهاجرت تخصصی کانادا از چند و چون این روش اطلاع دارند. بطور خلاصه مهمترین تفاوت تشکیل پرونده تخصصی فدرال امسال با سال گذشته در این است که، سال گذشته متقاضی در صورت واجد شرایط بودن و کسب حد نصاب امتیاز مورد نظر اداره مهاجرت، مستقیم برای اخذ اقامت دائم تشکیل پرونده می کردند و پس از چند سال ویزای دائم آنها صادر می شد، اما در روش Express Entry پس از کسب حد نصاب امتیاز تخصصی فدرال، امکان تشکیل پرونده مستقیم برای اخذ ویزای دائم کانادا نمی باشد و در عوض از متقاضیان خواسته می شود که به طور آنلاین برای مهاجرت تخصصی ثبت نام کنند و سپس اداره مهاجرت بر حسب آزمون ارزیابی دیگری به نام سیستم ارزیابی جامع (Comprehensive Ranking System) به متقاضیان امتیاز میدهد. سیستم امتیازبندی در آزمون ارزیابی جامع که از ۰ تا ۱۲۰۰ امتیاز است  کاملا با آزمون ارزیابی تخصصی فدرال که از ۰ تا ۹۰ است تفاوت دارد. پس از ثبت نام آنلاین متقاضیان و اختصاص امتیازی بر حسب سیستم ارزیابی جامع، تازه رقابت بین متقاضیان ثبت نام کرده شروع می شود، به این صورت که هر چند هفته، اداره مهاجرت کانادا اقدام به گزینش پرونده های ثبت شده با بالاترین امتیاز می کند و فقط به پرونده های گزینش شده اجازه تشکیل پرونده برای اخذ ویزای اقامت دائم کانادا می دهد. 

از افتتاح سیستم پذیرش Express Entry تا این تاریخ که حدود ۷ ماه است، اداره مهاجرت کانادا ۱۳ مرتبه اقدام به گزینش پرونده های ثبت شده کرده و به بیش از ۱۶۰۰۰ پرونده مهاجرتی ثبت شده در سیستم، دعوت نامه برای درخواست اقامت دائم کانادا اعطا کرده است.(این آمار مربوط به زمان نگارش این مقاله می باشد، لطفا برای کسب اطلاع از جدیدترین آمار گزینش اداره مهاجرت به جدول زیر مراجعه کنید) نکته مهم در نحوه پذیرش اداره مهاجرت در سیستم Express Entry این است که, حداقل امتیاز مورد نیاز متقاضیان برای واجد شرایط شدن و کسب دعوت نامه برای درخواست اقامت دائم کانادا متغیر بوده و در هر دوره گزینش توسط اداره مهاجرت کانادا و با تایید وزیر مهاجرت تعیین می شود.

جدول زیر جزییات سیزده دوره گزینش متقاضیان مهاجرت تخصصی در سیستم ورود پیشتاز را نشان میدهد:

دوره گزینش تاریخ گزینش تعداد دعوتنامه های صادر شده حداقل امتیاز برای قبولی
 دوره اول  ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ۷۷۹ ۸۸۶
 دوره دوم  ۱۸ بهمن ۱۳۹۳  ۷۷۹ ۸۱۸
 دوره سوم  ۱ اسفند ۱۳۹۳  ۸۴۹ ۸۰۸
 دوره چهارم  ۸ اسفند ۱۳۹۳  ۱۱۸۷ ۷۳۵
دوره پنجم ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ ۱۶۲۰  ۴۸۱ 
دوره ششم ۷ فروردین ۱۳۹۴ ۱۶۳۷ ۴۵۳
دوره هفتم  ۲۱ فروردین ۱۳۹۴ ۹۲۵ ۴۶۹
دوره هشتم  ۲۸ فروردین ۱۳۹۴ ۷۱۵ ۴۵۳
 دوره نهم ۱ خرداد ۱۳۹۴  ۱۳۶۱ ۷۵۵
دوره دهم ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ۱۵۰۱  ۴۸۲ 
دوره یازدهم ۵ تیر ۱۳۹۴ ۱۵۷۵ ۴۶۹
دوره دوازدهم  ۱۹ تیر ۱۳۹۴ ۱۵۱۶ ۴۶۳
دوره سیزدهم  ۲۶ تیر ۱۳۹۴ ۱۵۸۱ ۴۵۱
دوره چهاردهم ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ ۱۴۰۲ ۴۷۱
دوره پانزدهم ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ ۱۵۲۳ ۴۵۶
دوره شانزدهم ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ ۱۵۱۷ ۴۵۹
دوره هفدهم  ۲۷ شهریور ۱۳۹۴ ۱۵۴۵ ۴۵۰
دوره هجدهم  ۱۰ مهر ۱۳۹۴ ۱۵۳۰ ۴۵۰
دوره نوزدهم ۱ آبان ۱۳۹۴ ۱۵۰۲ ۴۸۹
دوره بیستم ۲۲ آبان ۱۳۹۴ ۱۵۰۶ ۴۸۴
دوره ۲۱  ۶ آذر ۱۳۹۴ ۱۵۵۹ ۴۷۲
دوره ۲۲  ۱۳ آذر ۱۳۹۴ ۱۴۵۱ ۴۶۱
دوره ۲۳ ۲۷ آذر ۱۳۹۴ ۱۵۰۳ ۴۶۰
دوره ۲۴ ۱۶ دی ۱۳۹۴ ۱۴۶۳ ۴۶۱
دوره ۲۵ ۲۳ دی ۱۳۹۴ ۱۵۱۸ ۴۵۳         *جدید 

همانطور که در جدول بالا مشخص است, هرچند نوساناتی در سیر نزولی حداقل امتیاز تعیین شده وجود دارد ولی حداقل امتیاز از اولین دوره که ۸۸۶ بوده تا با آخرین دوره,  بطور کلی نزولی بوده است. در کل،  گزینش شدن پرونده های با امتیاز کمتر برای متقاضیان مهاجرت تخصصی  کانادا خبر خوبی است. همانطور که اشاره شد, در آخرین دوره گزینش که چند روز پیش انجام شد, حدنصاب نمره گزینش به کمترین میزان خود از افتتاح روش Express Entry یعنی ۴۵۱ رسید (البته آخرین دوره در زمان نگاشتن این مقاله، برای مشاهده حدنصاب گزینش جدید جدول بالا را مشاهده کنید و محاسبات را بر حسب این عدد انجام دهید.). ولی سوال این است که برای کسب نمره ۴۵۱ در سیستم ارزیابی جامع, متقاضیان چه شرایط و مدارکی باید داشته باشند؟ برای پاسخ به این سؤال, ابتدا نگاهی بر نحوه بارم بندی  سیستم ارزیابی جامع کانادا خواهیم داشت.

امتیازبندی در سیستم ارزیابی جامع یا Comprehensive Ranking System از ۰ تا ۱۲۰۰ تعریف شده است. فاکتورهای امتیاز دار در ۴ مجموعه مرتب شده اند که شامل موارد زیر می شوند:

  • ویژگیهای فردی: شامل سن, میزان تحصیلات, دانش زبان انگلیسی و فرانسه و سابقه کار کانادایی متقاضی اصلی می باشد. حداکثر امتیاز در این بخش برای متقاضی مجرد ۵۰۰ و برای متقاضی متاهل ۴۶۰می باشد.
  • امتیاز همسر: شامل میزان تحصیلات, دانش زبان انگلیسی و فرانسه و سابقه کار کانادایی همسر می باشد. حداکثر امتیاز در این بخش ۴۰ است.
  • تطبیق پذیری شغلی و تحصیلی: که شامل مواردی همچون نمره مدرک زبان, سطح تحصیلات و سابقه کار خارجی متقاضی اصلی است. حداکثر امتیاز در این بخش ۱۰۰ است.
  • پیشنهاد کار یا قبولی از استان: داشتن پیشنهاد کاری از کارفرمای کانادایی که  مورد تایید وزارت کار کانادا نیز است ۶۰۰ امتیاز دارد. قبولی در برنامه های استانی هماهنگ با سیستم  Express Entry دولت فدرال کانادا مانند برنامه مهاجرتی استان نوا اسکوشیا، ساسکاچوان، مانیتوبا و غیره  نیز ۶۰۰ امتیاز دارد. حداکثر امتیاز در این بخش ۶۰۰ است.

با نگاهی اجمالی به نحوه امتیازبندی بالا, کاملا مشخص است که دولت کانادا ارزش زیادی به پیشنهاد کاری و قبولی استانی قائل شده است. درواقع حداقل امتیاز قبولی در ۴ دوره اول و همچنین در دوره نهم گزینش, بالای ۶۰۰ تعیین شده است, یعنی فقط پرونده های دارای پیشنهاد کاری یا قبولی استانی گزینش شده اند. البته, با توجه به جدول بالا,  از دوره چهارم به بعد (به جز دوره نهم) همواره حداقل امتیاز قبولی کمتر از ۶۰۰ بوده است. این نشان میدهد که در بیشتر دوره های گزینش, اداره مهاجرت کانادا اقدام به قبولی پرونده های بدون پیشنهاد کاری و قبولی استانی نیز کرده است، اما توجه کنید که این هرگز به این معنی نیست که تمامی پرونده های گزینش شده در این دوره ها بدون پیشنهاد کاری یا قبولی استانی بوده است. اداره مهاجرت کانادا آمار مربوط به اینکه چند پرونده در هر دوره گزینش بدون پیشنهاد کاری قبول شده اند را بصورت عمومی منتشر نمی کند. 

با توضیحات بالا, و با فرض اینکه امکان قبولی و گزینش شدن با نمره ۴۵۱ وجود دارد, به سؤال اولیه می پردازیم؛ برای کسب نمره ۴۵۱ در سیستم ارزیابی جامع, متقاضیان چه شرایط و مدارکی باید داشته باشند؟ برای این کار من از فرم هوشمند ارزیابی جامع شرکت ایمی گلوب استفاده می کنم. این فرم توسط تیم تخصصی IT شرکت ما و دقیقا بر حسب امتیاز بندی اداره مهاجرت کانادا طراحی شده است. شما نیز بطور رایگان میتوانید از این فرم ارزیابی ما برای ارزیابی شرایط و تعیین نمره سیستم جامع خود استفاده کنید. لینک صفحه اینترنتی فرم هوشمند ارزیابی جامع شرکت ایمی گلوب در انتهای این مقاله آمده است.

ابتدا حداقل شرایط برای اخذ نمره ۴۵۱ را برای یک متقاضی مجرد می سنجیم. برای اخذ نمره ۴۵۱, یک متقاضی مجرد که قبولی از یکی از استانهای کانادا و همچنین پیشنهاد کاری کانادایی ندارد  باید حداقل شرایط زیر را دارا باشد:

  • سن: ۲۰ تا ۳۰ سال 
  • میزان تحصیلات: PHD (دکتری, با پزشکی اشتباه نشود)
  • نمره آیلتس شما در قسمت Speaking: نمره ۷
  • نمره آیلتس شما در قسمت Listening : نمره ۸
  • نمره آیلتس شما در قسمت Reading : نمره ۷
  • نمره آیلتس شما در قسمت Writing: نمره ۷
  • مدرک زبان فرانسه: فرض بر این است که ندارد
  • سابقه کار مرتبط با تحصیل: ۳ سال یا بیشتر

متقاضی مجرد با شرایط بالا در سیستم ارزیابی جامع امتیاز ۴۵۴ را کسب خواهد کرد. البته سناریوهای دیگری با اندکی تغییر در شرایط بالا نیز وجود دارد که شخص مجرد امتیاز ۴۵۱ یا بیشتر را کسب کند. مثلا اگر متقاضی مجرد ۲ مدرک دانشگاهی یا مدرک زبان فرانسه در سطح پیشرفته داشته باشد, میتوان گزینه سن را تا ۳۲ بالا برد و مدرک تحصیلی را تا فوق لیسانس پایین آورد و هنوز امتیاز ۴۵۲ را کسب نمود. اما برای کسب نمره ۴۵۱ یا بیشتر, در هر شرایطی حداقل نمره آیلتس باید ۷ در تمام موارد و ۸ در Listening باشد. 

اکنون, حداقل شرایط برای اخذ نمره ۴۵۱ را برای یک متقاضی متاهل می سنجیم. برای اخذ نمره ۴۵۱, یک متقاضی متاهل که قبولی از یکی از استانهای کانادا و همچنین پیشنهاد کاری کانادایی ندارد  باید حداقل شرایط زیر را دارا باشد:

شرایط متقاضی اصلی:

  • سن: ۳۰ سال 
  • میزان تحصیلات: PHD (دکتری, با پزشکی اشتباه نشود)
  • نمره آیلتس شما در قسمت Speaking: نمره ۷
  • نمره آیلتس شما در قسمت Listening : نمره ۸
  • نمره آیلتس شما در قسمت Reading : نمره ۷
  • نمره آیلتس شما در قسمت Writing: نمره ۷
  • مدرک زبان فرانسه: فرض بر این است که ندارد
  • سابقه کار مرتبط با تحصیل: ۳ سال یا بیشتر

شرایط همسر:

  • سن: امتیاز ندارد 
  • میزان تحصیلات: فوق لیسانس یا بیشتر 
  • نمره آیلتس شما در قسمت Speaking: نمره ۶
  • نمره آیلتس شما در قسمت Listening : نمره ۶
  • نمره آیلتس شما در قسمت Reading : نمره ۷
  • نمره آیلتس شما در قسمت Writing: نمره ۷
  • مدرک زبان فرانسه: در صورت داشتن مدرک آیلتس, مدرک فرانسه امتیاز ندارد
  • سابقه کار مرتبط با تحصیل: امتیاز ندارد

پرونده با شرایط بالا امتیاز ۴۵۲ را کسب می کند. مانند مثال پرونده متقاضی مجرد, سناریوهای دیگری با اندکی تغییر در شرایط بالا نیز وجود دارد که متقاضی متاهل امتیاز ۴۵۱ یا بیشتر را کسب کند. برای مثال اگر سن متقاضی اصلی بجای ۳۰, بین ۲۰ تا ۲۹ باشد, نمره آزمون آیلتس همسر میتواند در همه موارد ۶ باشد. اما مانند مثال متقاضی مجرد,  برای کسب نمره ۴۵۱ یا بیشتر, در هر شرایطی حداقل نمره آیلتس برای متقاضی اصلی متاهل باید ۷ در تمام موارد و ۸ در Listening باشد.

با وجود اینکه حدنصاب امتیاز گزینش در دوره سیزدهم به پایین ترین سطح خود از ابتدای افتتاح روش Express Entry رسیده است, اما همانطور که در تحلیل بالا نشان داده شد, کسب همین پایین ترین امتیاز اصلا آسان نیست و نیاز به داشتن مدارک تحصیلی و به ویژه دانش زبان انگلیسی در سطوح بسیار بالا دارد. به نظر میرسد, با اینکه اداره مهاجرت کانادا ظاهرا راه را برای پرونده های بدون پیشنهاد کاری و قبولی استانی باز گذشته است, ولی هنوز گزینش در سیستم Express Entry کانادا با داشتن پیشنهاد کاری معتبر از کانادا و یا قبولی در برنامه های استانی به واقیعت نزدیک تر است.

 

بازگشت به بالا