مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3 قسمت دوم
- نوشته شده توسط الیزا مشتاقی نژاد
-
تاریخ آخرین ویرایش: سه شنبه, 24 ارديبهشت 1398 ساعت 16:29 بیش از ۶ ماه از تاریخ آخرین ویرایش این مقاله می گذرد. جهت اطمینان از اعتبار این مقاله با ما تماس بگیرید
برنامه مهاجرتی EB3 آمریکا یا به عبارتی مهاجرت به آمریکا از طریق اشتغال در یک سال گذشته طرفداران زیادی در بین متقاضیان مهاجرت ایرانی پیدا کرده است. اما بدلیل تازگی این روش مهاجرت در ایران، اطلاعات جامع درباره جزییات مهاجرت از طریق EB3 در رسانه های فارسی زبان کمتر یافت می شود. به ویژه, اطلاعتی که در این مورد از طریق اینترنت و کانالهای ماهواره ای بیشتر در دسترس متقاضیان است غالبا اطلاعات تجاری می باشد؛ یعنی یا توسط شرکتهایی منتشر می شوند که در این زمینه فعالیت دارند و بیشتر از خوبیهای این برنامه مهاجرتی می گویند و یا افراد یا مجموهایی که چون در این زمینه فعالیتی ندارند, به دلیل نداشتن اطلاعات کافی و همینطور با هدف هدایت متقاضیان به اقدام از روشهای مهاجرتی که خود در آن زمینه فعالیت دارند (که معمولا روشهای بسیار پرهزینه سرمایه گذاری هستند) از هرگونه بدگویی درباره EB3 و تمام دفاتر مهاجرتی فعال در این زمینه کوتاهی نمی کنند. من به عنوان مدیر وبسایت شرکت ایمی گلوب, خود را موظف دانستم که برای اطلاع رسانی صادقانه, کامل و صحیح درباره این روش مهاجرت پرطرفدار اقدام به انتشار مقاله ای در سایت ایمی گلوب کنم. این مقاله در قالب مصاحبه ای با مدیر حقوقی شرکت ایمی گلوب, خانم مشتاقی نژاد تهیه شده است. خانم الیزا مشتاقی نژاد به طور دائم با تیم حقوقی متشکل از بهترین وکلای مهاجرت آمریکا که امور هدایت و نظارت پرونده های EB3 شرکت ایمی گلوب را بر عهده دارند در تماس و مبادله اطلاعات هستند. سوالات مطرح شده در این مصاحبه, منتخب بهترین سوالات شما متقاضیان و موکلان عزیز و همینطور مشاوران حرفه ای شرکت ایمی گلوب بوده و سعی بر آن بوده تا تمام پاسخ ها در حد امکان بر اساس اطلاعت بروز, موثق و قابل استعلام از مراجع دولتی و قانونی مربوطه باشد. مقاله زیر قسمت دوم مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3 می باشد. برای مطالعه قسمت اول مصاحبه اینجا را کلیک کنید.
سوال: پس پیشنهادهای کاری که هم اکنون در اختیار شماست از حدود ۹ ماه پیش داره کار حقوقی و کاریابی بر روشون انجام میشه و تمام مدارک مورد نیاز وزارت کارشون آماده شده... میتونید توضیحاتی درباره از اینجا به بعد پرونده بدید؟ یعنی متقاضی که الان به شما مراجعه میکنه, یکی از پیشنهاد های کاری آماده را داخل پرونده شون میزارید و بعد چی میشه؟
پاسخ خانم مشتاقی نژاد:
بله دقیقا. به طور کلی ۳ ارگان دولتی آمریکایی پرونده های کاری به ویژه EB3 را بررسی می کنند؛ ابتدا وزارت کار آمریکا پیشنهاد کاری متقاضی را بررسی می کند و در صورت صحت پیشنهاد کاری و صلاحیت کارفرما به متقاضی گواهی اشتغال ارایه می دهد, سپس پرونده حاوی گواهی اشتغال متقاضی به منظور درخواست ویزا ورود و اقامت دائم در آمریکا به اداره مهاجرت آمریکا ارسال می شود, و در نهایت صدور ویزا توسط بخش کنسولگری آمریکا انجام می شود که برای متقاضیان ایرانی مسئولیت این بخش پرونده به عهده یکی از سه کنسولگری آمریکا در ترکیه, امارات یا ارمنستان خواهند بود.
همانطور که خدمتتان گفتم نحوه پردازش پرونده های مهاجرت EB3 به این صورت است که ابتدا باید برای متقاضی که پیشنهاد کاری معتبر و قانونی دارد در وزارت کارآمریکا پرونده تشکیل داد تا نامه تاییدیه و گواهی اشتغال متقاضی اخذ شود. عبارت انگلیسی این گواهی اشتغال Labor Certification است و اخذ این گواهی اشتغال از مهمترین قدمهای پرونده های EB3 می باشد. برای انجام این مرحله مدارکی از قبیل فرمهای وزارت کار, کپی پاسپورت مورد نیاز است. پس از مراجعه متقاضیان به ما, فرمهای مورد نیاز که برای راحتی موکلان به فارسی برگردانده شده است ارایه می شود. پس از تکمیل فرمهای اصلی از روی فرمهای فارسی کار تشکیل پرونده آغاز شده و ظرف کمتر از ۷ روز کاری پرونده موکل به وزارت کار آمریکا ارسال می شود. طبق تجربیات گذشته, وزارت کار تا بحال بررسی تمام پرونده های ما را با سرعت آغاز کرده و سریع شماره پرونده صادر کرده است. تاریخی که اداره کار شماره پرونده صادر می کند بسیار مهم است چون این تاریخ که اصطلاحا پرایوریتی دیت (Priority Date) نام دارد به منزله نوبت متقاضی در مرحله صدور ویزا در بخش پایانی کار می باشد. حدود ۶ تا ۸ ماه پس از ارسال پرونده به اداره کار تصمیم این ارگان بر روی پرونده اعلام می شود. وزارت کار در این مرحله برای برخی از پرونده ها مستقیم گواهی اشتغال صادر می کند و برای برخی دیگر از پرونده ها تصمیم به بازبینی می کند. مرحله بازبینی پرونده حدود ۱۲ ماه زمان می برد.
پس از دریافت گواهی اشتغال, پرونده برای ارسال به اداره مهاجرت جهت اخذ ویزای آمریکا آماده می شود. مدارک مورد نیاز در این مرحله کمی مفصل تر از مرحله وزارت کار است. در کنار فرمهای مهاجرت I-140 مدارک دیگری مانند مدارک شخصی متقاضی و خانواده, مدارک تحصیلی به ویژه مدرک دیپلم دبیرستان, مدارک شغلی و غیره مورد نیاز است. حدود ۴ ماه پس از ارسال مدارک, تصمیم اداره مهاجرت بر روی پرونده اعلام می شود. البته در این مرحله امکان درخواست بررسی پیشتاز پرونده نیز وجود دارد. به این صورت که با پرداخت مبلغ ۱۲۲۵$ اضافه بر هزینه دولتی استاندارد که ۵۸۰$ است اداره مهاجرت آمریکا تضمین خواهد کرد که تصمیم نهایی خود را در مدت ۱۵ روز یا کمتر اعلام کند. بدون پرداخت برای بررسی پیشتاز معمولا اداره مهاجرت آمریکا در حدود ۴ ماه پرونده را بررسی می کند.
پس از قبولی پرونده در اداره مهاجرت, پرونده متقاضی توسط تیم حقوقی به بخش کنسولگری ارجاع می شود البته اگر نوبت پرونده متقاضی یا همان Priority Date که قبلا به ان اشاره شد رسیده یا اصطلاحا کارنت (Current) شده باشد. رسیدن یا کارنت شدن نوبت پرونده اینگونه مشخص می شود که هر ماه اداره مهاجرت آمریکا اعلامیه ای صادر می کند که در ان تاریخ نوبت پرونده هایی که درحال بررسی هستند را اعلام می کند. این تاریخ نوبت پرونده های در حال بررسی اصطلاحا کات آف دیت (Cut-Off Date) نامیده می شود که بهترین ترجمه ای که برای این عبارت به ذهنم می رسد تاریخ بررسی پرونده می باشد که اصلا ترجمه لغت به لغت نیست اما تقریبا معنی را میرساند. طولانی یا کوتاه بودن زمان Cut-Off Date به میزان پرونده های عقب افتاده اداره مهاجرت بستگی دارد. جالب است متقاضیان بدانند که در ۶ ماه گذشته Cut-Off Date روش EB3 برای برخی کشورها که ایران نیز جزو آنهاست از یک سال و نیم به ۲ ماه کاهش یافته است که این خبر خیلی خوبی است. حالا اگر نوبت پرونده متقاضی یا Priority Date پرونده که اگر یادتان باشد گفتم همان تاریخ صدور فایل نامبر وزارت کار آمریکا در مرحله اول کار می باشد برابر یا قبل از آخرین Cut-Off Date یا تاریخ بررسی اعلام شده توسط اداره مهاجرت باشد به این معنی است که نوبت پرونده متقاضی رسیده یا اصطلاحا کارنت (Current) شده است و در این صورت پرونده برای ارزیابی نهایی و صدور ویزا به بخش کنسولگری ارجاع خواهد شد.
بخش کنسولگری وظیفه مصاحبه با متقاضی بررسی شرایط پزشکی و امنتیی متقاضی و از همه مهمتر صدور ویزای نهایی متقاضی را عهده دار است. انجام امور حقوقی و اداری این بخش حدود ۴ ماه زمان می برد و نتیجه اش دعوت اداره مهاجرت آمریکا از متقاضی جهت انجام مصاحبه حضوری در یکی از کنسولگریهای آمریکا در منطقه می باشد. در این مرحله متقاضی و همراهان پرونده برای مصاحبه به کنسولگری آمریکا در یکی از کشورهای ترکیه, امارات یا ارمنستان دعوت خواهند شد. پس از قبولی در این مرحله و اتمام مراحل بررسی شرایط پزشکی و امنتیی متقاضی, به ایشان و تمام همراهان پرونده ویزای اقامت دائم آمریکا اعطا می شود. معمولا ویزای صادر شده ۹۰ روز مهلت دارد و متقاضی اصلی پرونده برای ورود اول به آمریکا میتواند به تنهایی یا همراه تمام خانواده وارد خاک آمریکا شود. البته بقیه همراهان پرونده تا قبل از انقضا ویزا هایشان باید وارد آمریکا شوند. همچنین برای ورود اول همراهان قبل از متقاضی اصلی نمیتوانند به تنهایی وارد آمریکا شوند.
لینک جدول تاریخ نوبت پرونده های در حال بررسی ۶ ماه پیش اداره مهاجرت آمریکا:
http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-january-2015.html
لینک جدول تاریخ نوبت پرونده های در حال بررسی کنونی اداره مهاجرت آمریکا:
http://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-july-2015.html
سوال: به نیاز به بازبینی پرونده درصدی از موکلان در وزارت کار آمریکا اشاره کردید. لطفآ این قضیه را کمی با جزییات توضیح دهید. دلیل بازبینی فقط برخی از پرونده ها چیست؟ آیا در صورت بازبینی پرونده ای جای نگرانی وجود دارد؟ و این بازبینی چه تاثیری در کل پرونده دارد؟
پاسخ خانم مشتاقی نژاد:
همانطور که قبلا اشاره شد, قبل از تشکیل پرونده برای متقاضیان حدود ۶ تا ۸ ماه کار حقوقی برای رسمی و قانونی کردن پیشنهاد های کاری و صلاحیت کارفرما آمریکایی انجام می شود. در طی این فرایند حقوقی مدارکی از قبیل توانایی مالی کارفرما جهت استخدام و پرداخت حقوق نیروی کار خارجی, کمبود نیروی کار داخلی برای شغل مورد نظر و غیره جمع آوری می شود. سپس تمام این مدارک همراه پرونده متقاضیان به وزارت کار ارسال می شود. وزارت کار بر حسب آمار و اطلاعات کلی موجود در بانک اطلاعاتی این وزارتخانه بعلاوه مدارکی که ما برایشان ارسال کردیم شرایط کارفرما, منطقه محل کار, نوع شغل و غیره را آنالیز می کند. سپس برای اطمینان از صحت مدارک ارسالی پرونده ها را بازبینی می کند. پروسه بازبینی شامل درخواست ارسال دوباره و بروز شده مدارک موجود در پرونده و همچنین در مواقعی درخواست مدارک جدید از کارفرما میباشد. این بازبینی صرفا برای اطمینان از واجد شرایط بودن کارفرما است نه متقاضی.
اینکه برخی از پرونده ها نیاز بازبینی دارد اصلا جای نگرانی و در اصل بازبینی نحوه استاندارد بررسی پرونده توسط وزارت کار آمریکا میباشد و اینکه برخی پرونده ها بدون بازبینی گواهی اشتغال دریافت می کنند جزو موارد خاص محسوب می شود. تا به حال طبق آمار ما در تمام مشاغل موجود هم پرونده با بازبینی داشتیم و هم پرونده قبولی مستقیم بدون بازبینی. مهمترین مزیت اخذ گواهی اشتغال بدون نیاز به بازبینی صرفه جویی در زمان است و از لحاظ ریسک دار شدن پرونده یا احتمال ایجاد مشکل برای پرونده به دلیل بازبینی اصلا جای نگرانی نیست چون تمام کارفرماهای حامی پروژه EB3 ما خیلی بیشتر از حداقل شرایط مورد نیاز وزارت کار را دارند و بازبینی فقط این موضوع را برای وزارت کار مشخص تر خواهد کرد. همانطور که قبلا توضیح دادم, گواهی اشتغال بدون بازبینی در حدود ۶ تا ۸ ما صادر می شود و در صورت نیاز به بازبینی حدود ۱۲ ماه بیشتر زمان می برد.
سوال: فرمودید که از طریق EB3 متقاضیان و همراهان پرونده ویزای اقامت دائم و گرین کارت دریافت می کنند؟ آیا این گرین کارت تفاوتی با بقیه گرین کارتها داره؟ آیا امکان شهروند شدن آمریکا و اخذ پاسپورت آمریکا برای دارندگان گرین کارت از طریق EB3 وجود داره؟
پاسخ خانم مشتاقی نژاد:
بله, در صورت قبولی پرونده, متقاضیان EB3 پس از ورود به آمریکا درخواست و سپس گرین کارت دریافت خواهند کرد. در ضمن گرین کارت اعطایی در روش EB3 از بهترین گرین کارتهای موجود می باشد چون غیر مشروط است. برای مثال گرین کارتی که به متقاضیان روش سرمایه گذاری EB5 داده می شود, مشروط بر اشتغال زایی بالا (حداقل ۱۰ نفر برای هر سرمایه گذار) پروژه ای است که متقاضی در ان سرمایه گذاری هنگفت ۵۰۰,۰۰۰$ کرده است.
برای اخذ شهروندی و به دنبال ان اخذ پاسپورت امریکا متقاضیان EB3 (برای مهاجران تمام روشهای دیگر نیز همین شرایط صادق است) ابتدا باید گرین کارت خود را گرفته و در هر سال حداقل ۶ ماه در خاک آمریکا حضور داشته باشند. پس از ۵ سال اقامت به این صورت اخذ شهروندی و به دنبال ان اخذ پاسپورت آمریکا امکان پذیر خواهد بود.
با تشکر از شما خانم مشتاقی نژاد و همینطور مخاطبان سایت و متقاضیان روش EB3. این مصاحبه را که اطلاعات و جزییات روش مهاجرت پر طرفدار EB3 را شامل می شد را اینجا به اتمام می رسونیم و امیدوارم که مورد پسند و استفاده علاقه مندان قرار گرفته باشه. به احتمال زیاد در آینده نزدیک مصاحبه های بیشتری با خانم مشتاقی نژاد و تیم حقوقی خواهیم داشت و پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهیم بود. پیروز باشید.
تمام خدمات مهاجرتی ارائه شده توسط شرکت ایمی گلوب که مرتبط به پرونده های مهاجرت به آمریکا و سایر کشورهای غیر از کانادا می باشد توسط تیم حقوقی رسمی و مجرب آمریکایی یا وکلای رسمی سایر کشورها انجام می شود.