Menu

*** نوروز سال ۱۴۰۳ بر یکایک هموطنان عزیز مبارک باد ***

مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3 قسمت اول

  • نوشته شده توسط 
  • تاریخ آخرین ویرایش: سه شنبه, 24 ارديبهشت 1398 ساعت 16:29 بیش از ۶ ماه از تاریخ آخرین ویرایش این مقاله می گذرد. جهت اطمینان از اعتبار این مقاله با ما تماس بگیرید
مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3 قسمت اول مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3 قسمت اول

برنامه مهاجرتی EB3 آمریکا یا به عبارتی مهاجرت به آمریکا از طریق اشتغال در یک سال گذشته طرفداران زیادی در بین متقاضیان مهاجرت ایرانی پیدا کرده است. اما بدلیل تازگی این روش مهاجرت در ایران، اطلاعات جامع درباره جزییات مهاجرت از طریق EB3 در رسانه های فارسی زبان کمتر یافت می شود. به ویژه, اطلاعتی که در این مورد از طریق اینترنت و کانالهای  ماهواره ای بیشتر در دسترس متقاضیان است غالبا اطلاعات تجاری می باشد؛ یعنی یا توسط شرکتهایی منتشر می شوند که در این زمینه فعالیت دارند و بیشتر از خوبیهای این برنامه مهاجرتی می گویند و یا افراد یا مجموهایی که چون در این زمینه فعالیتی ندارند, به دلیل نداشتن اطلاعات کافی و همینطور با هدف هدایت متقاضیان به اقدام از روشهای مهاجرتی که خود در آن زمینه فعالیت دارند (که معمولا روشهای بسیار پرهزینه سرمایه گذاری هستند) از هرگونه بدگویی درباره EB3 و تمام دفاتر مهاجرتی فعال در این زمینه کوتاهی نمی کنند. من به عنوان مدیر وبسایت شرکت ایمی گلوب, خود را موظف دانستم که برای اطلاع رسانی صادقانه, کامل و صحیح درباره این روش مهاجرت پرطرفدار اقدام به انتشار مقاله ای در سایت ایمی گلوب کنم. این مقاله در قالب مصاحبه ای با مدیر حقوقی شرکت ایمی گلوب, خانم مشتاقی نژاد تهیه شده است.  خانم الیزا مشتاقی نژاد به طور دائم با تیم حقوقی متشکل از بهترین وکلای مهاجرت آمریکا که امور هدایت و نظارت پرونده های EB3 شرکت ایمی گلوب را بر عهده دارند در تماس و مبادله اطلاعات هستند. سوالات مطرح شده در این مصاحبه, منتخب بهترین سوالات شما متقاضیان و موکلان عزیز و همینطور مشاوران حرفه ای شرکت ایمی گلوب بوده و سعی بر آن بوده تا تمام پاسخ ها در حد امکان بر اساس اطلاعت بروز, موثق و قابل استعلام از مراجع دولتی و قانونی مربوطه باشد. مقاله زیر قسمت اول مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3 می باشد.

 

سوال: قبل از هرچیز لطفا برای علاقه مندان محترم مهاجرت بفرمایید مهاجرت به آمریکا از طریق EB3 چیست؟

 

پاسخ خانم مشتاقی نژاد:

بطور خلاصه مهاجرت EB3 روشی است برای اخذ ویزای دائم و گرین کارت آمریکا از طریق اشتغال در این کشور. از ویژگیهای این روش عدم نیاز به مدرک زبان انگلیسی, عدم نیاز به تحصیلات عالیه، عدم نیاز به سابقه کار تخصصی و همینطور عدم نیاز به هرگونه سرمایه گذاری می باشد. مهمترین شرط مهاجرت از طریق EB3 داشتن پیشنهاد کاری از یک کارفرمای آمریکایی است که ما آن را برای متقاضیان علاقمند تهیه کرده ایم. برای روشن تر شدن موضوع لازم است تا با جزییات بیشتری به مقوله ویزای دائم کاری آمریکا در کل بپردازم.

 

اداره مهاجرت آمریکا طبق قانون اجازه دارد هر سال حدود ۱۴۰,۰۰۰ ویزای کاری برای اشخاص واجد شرایط صادر کند. پنج نوع مختلف ویزای اصطلاحا کاری وجود دارد که به نامهای مخففشان EB4, EB3, EB2, EB1 و EB5 معروف شده اند. EB مخفف عبارت "Employment Based" می باشد که ترجمه اش می شود "مرتبط به اشتغال". به غیر از روش EB5 که روش مهاجرت سرمایه گذاری آمریکا است و بیشتر به اشتغال زایی متقاضی بستگی دارد تا اشتغال خودش در آمریکا و همینطور EB4 که روشی ویژه برای اشخاصی با شرایط بسیار خاص است است بقیه روشها یعنی EB1 EB2 و EB3 شباهتهای زیادی با یکدیگر داشته و مستقیم به اشتغال خود متقاضی در آمریکا مرتبط هستند. 

 

چون این مقاله درباره EB3 است به جزییات این روش می پردازم. EB3 از برنامه های مهاجرتی کاری آمریکا است که سالانه بیش از ۴۰,۰۰۰ ویزا از این طریق صادر می شود و طبق این برنامه، اداره مهاجرت به متقاضیان به منظور اشتغال در آمریکا ویزای دائم کاری میدهد. متقاضی با این ویزا امکان ورود به خاک آمریکا واخذ گرین کارت دائم و همچنین امکان اخذ شهروندی آمریکا پس از چند سال اقامت در آمریکا را دریافت می کند. درضمن گرین کارت دریافتی از طریق EB3 دائمی و غیر مشروط بوده و بطور کلی بهترین نوع گرین کارت آمریکا محسوب می شود، برای مثال گرین کارت EB5، با اینکه متقاضی باید سرمایه گذاری هنگفتی در امریکا انجام دهد فقط ۲ سال اعتبار داشته و فقط طبق شرایط خاصی قابل تمدید است. برنامه مهاجرتی EB3 در ۳ زیر مجموعه تعریف شده است: ۱- نیروی کارمشاغل تخصصی (EB3-1) برای متقاضیانی که در جستجوی اشتغال در آمریکا در مشاغلی هستند که حداقل ۲ سال سابقه کار آمریکایی یا خارجی نیاز دارد (مانند مشاغل فنی). ۲- نیروی کار مشاغل حرفه ای (EB3-2) برای متقاضیانی که واجد شرایط اشتغال در آمریکا در مشاغلی هستند که به مدرک دانشگاهی حداقل لیسانس از دانشگاههای آمریکا یا دانشگاههای خارجی قابل تطبیق نیاز دارد. (مانند مشاغل مهندسی و پزشکی). و در نهایت زیر مجموعه ۳ نیروی کار مشاغل غیر تخصصی یا سایر مشاغل (EB3-3) برای متقاضیانی است که درخواست اشتغال در آمریکا در مشاغلی دارند که به سابقه کار کمتر از ۲ سال نیاز دارد.

 

نقطه اشتراک تمام زیرمجموعه های EB3 در ۲ مورد است؛ اول اینکه در تمام زیر مجموعه های EB3 متقاضی باید قبل از درخواست به اداره مهاجرت به جستجوی شغل در آمریکا بپردازد و کارفرمای آمریکایی پیدا کند که به نیروی کاری با ویژگیها و تخصص شخص متقاضی نیاز داشته باشد. یا به طور خلاصه پیشنهاد کاری از یک کارفرمای آمریکایی دریافت کند. مورد مشترک دوم تمام زیرمجموعه های EB3 این است که پیشنهاد شغلی ارایه شده باید مورد تایید وزارت کار آمریکا بوده و حتی کارفرما و شرکت مربوطه نیز باید واجد شرایط ارائه پیشنهاد کاری به افراد خارجی باشد. تصمیم گیری درباره صحت پیشنهاد کاری و صلاحیت کارفرمای آمریکایی به عهده وزارت کار آمریکا (Department Of Labor) می باشد. بنابرین قبل از درخواست به مهاجرت از طریق EB3 باید برای متقاضیان پرونده ای در وزارت کار آمریکا تشکیل شود. در صورت تایید پیشنهاد کاری و کارفرمای آمریکایی در وزارت کار آمریکا این ارگان تاییدیه ای صادر می کند که با آن میتوان برای تشکیل پرونده در اداره مهاجرت آمریکا اقدام کرد.

 

 لینک سایت اداره مهاجرت آمریکا درباره چگونگی مهاجرت از طریق EB3: 
http://www.uscis.gov/working-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3

 

سوال: مهاجرت EB3 حدود یک سال است که در ایران رایج شده و قبل از آن دفاتر مهاجرتی از جمله شرکت ایمی گلوب, هیچگونه تبلیغ یا خدماتی در ارتباط با این روش نداشتند. آیا مهاجرت به آمریکا از طریق EB3 روشی تازه است؟

 

پاسخ خانم مشتاقی نژاد:

درست است که روش مهاجرت به آمریکا از طریق EB3 در یک سال گذشته در ایران رواج پیدا کرده اما این روش مهاجرت در کل روش جدید نبوده و چندین دهه است که اداره مهاجرت آمریکا از این طریق برای متقاضیان واجد شرایط ویزای دائم صادر می کند. فایل آرشیو اداره مهاجرت آمریکا (لینک پایین) پرونده های قدیمی EB3 را لیست کرده است که در سال ۱۹۸۷ یعنی ۲۸ سال پیش تشکیل و نهایی شده بودند. 
لینک فایل آرشیو اداره مهاجرت آمریکا:
http://travel.state.gov/content/dam/visas/employment-cut-off-dates/EmploymentWorldwide.pdf

 

 

سوال: سوال دیگری  که خیلی مطرح میشه این است که چرا, اگر نگیم همه, بیشتر دفاتر مهاجرتی که EB3 انجام میدن دفاتر مهاجرت به کانادا هستند؟ 

 

پاسخ خانم مشتاقی نژاد:

این پدیده چند دلیل دارد؛ اول اینکه در ایران, دفاتر مهاجرت به کانادا همواره بسیار منسجم تر و فعالتر از شرکتهای مهاجرتی کشورهای دیگر مانند استرالیا, اروپا و آمریکا بوده اند و در نتیجه بیشترین سهم بازار در ایران را داشته اند. البته تا قبل از تغییرات اخیر که واجد شرایط بودن در برنامه های مهاجرتی کانادا را دشوار کرده, کانادا همواره محبوب ترین و پرطرفدارترین و اولین انتخاب متقاضیان مهاجرت از ایران بوده است و این نیز دلیل دیگری برای بیشتر بودن دفاتر مهاجرت به کانادا در ایران است.

 

اما مهم ترین دلیل. همانطور که گفتم, داشتن پیشنهاد کاری معتبر و قانونی مهمترین شرط مهاجرت به روش  EB3 می باشد و ارتباط این موضوع با فعالیت دفاتر کانادایی در زمینه EB3 به این گونه است که شرکتی که مدیریت تمام بنگاههای کاریابی آمریکایی را به عهده دارد و پیشنهاد کاری آمریکایی برای ما تهیه می کنند, شرکتی است کانادایی که حدود ۳۰ سال است هم در زمینه مهاجرت آمریکا و هم در زمینه مهاجرت کانادا فعالیت گسترده ای دارد. البته تا سال گذشته بیشتر فعالیتشان در کشورهای آسیای شرقی مانند چین, کره جنوبی و غیره بوده است. دفتر مرکزی این شرکت در منطقه ونکوور کانادا و در نزدیکی دفتر مرکزی شرکت ما واقع شده است. ما و برخی دیگر از همکاران فعال در زمینه مهاجرت کانادا در گذشته در زمینه های مهاجرتی دیگر با این شرکت ارتباطاتی داشتیم. ارتباط کاری قبلی این شرکت با دفاتر مهاجرت کانادایی ایرانی از یک طرف و اطلاع آنها از آنکه بیشترین دفاتر خدمات دهنده در ایران دفاتر مهاجرتی کانادایی هستند از طرف دیگر از مهم ترین دلایلی است که این شرکت تصمیم گرفت برای معرفی برنامه مهاجرتی EB3 در ایران, با دفاتر مهاجرتی کانادایی ایرانی کار را ادامه دهد.

 

 

سوال: فرمودید داشتن پیشنهاد کاری مورد تایید وزارت کار آمریکا از مهمترین شرایط مهاجرت EB3 است. اتفاقا سوالات زیادی هم در این مورد میشه, که از مهمترین آنها این است که با اقتصاد کنونی آمریکا چطور نیاز به نیروی کار خارجی دارند؟ اگر امکان داره توضیحاتی راجع به مراحل پردازش پیشنهاد کاری در وزارات کار آمریکا بفرمایید و اینکه وضعیت کنونی اقتصاد و بازار کار آمریکا چه نقشی در روند اخذ پیشنهاد کاری توسط نیروی کار خارجی دارد؟

 

پاسخ خانم مشتاقی نژاد:

برای تایید صحت پیشنهاد کاری و صلاحیت کارفرمای آمریکایی, وزارت کار این کشور با استناد بر مدارک خاص از پیش تعیین شده تصمیم گیری می کند که اغلب این مدارک و مستندات به شرایط اقتصادی و بازار کار همان شهر یا منطقه محل کار ارتباط دارند نه به شرایط کلی کشور آمریکا. برای مثال میانگین نرخ بیکاری کل آمریکا در حال حاضر ۵.۴ است (لینک ۱) اما در ایالتی مانند نوادا (Nevada) که شهر معروف لاس وگاس در ان واقع است در حال حاضر نرخ بیکاری حدود ۷.۱ است. در همین زمان نرخ بیکاری در ایالات تگزاس ۴.۲ و در ایالات مینسوتا ۳.۷ و ویرجینیا ۴.۸ است (لینک ۲) یعنی کمتر از میانگین کشوری. توجه فرمایید که نرخ بیکاری پایین یعنی کارفرمایان به سختی می توانند پرسنل مورد نیاز شرکت خود را تامین کنند چون بیشتر مردم منطقه شغل دارند. در ضمن در حال حاضر در هر ۳ ایالات نامبرده با نرخ بیکاری پایین پیشنهاد کاری برای مهاجرت EB3 موجود می باشد. حتی در برخی موارد مشاهده می شود که میانگین نرخ بیکاری در سطح ایالتی بالاست اما در همین ایالات شهرهایی وجود دارند که به دلایل رونق اقتصادی نرخ بیکاری بسیار پایین دارند. برای مثال طبق گزارش وزارت کار (لینک ۲) میانگین نرخ بیکاری ایالات کارولینای جنوبی ۶.۷ است که با اختلاف زیاد از نرخ بیکاری کل کشور بالاتر است. اما در همین ایالات شهر گرینویل (Greenville) نرخ بیکاری ۴.۴ دارد یعنی به مراتب از نرخ کشوری پایین تر (لینک ۳). اتفاقا در در حال حاضر در شهر گرینویل نیز پیشنهاد کاری مناسب EB3  موجود می باشد. البته نرخ بیکاری تنها فاکتور مورد استفاده مسوولان وزارت کار آمریکا برای تصمیم گیری درباره تایید پیشنهاد کاری نیست و موارد دیگری مانند شرایط کار, شرایط مالی شرکت استخدام کننده و غیره نیز موثر هستند. توضیحاتی درباره نحوه و مراحل اخذ تاییدیه وزارت کار این موضوع را روشن تر خواهد کرد.

 

 لینک ۱وبسایت اداره آمار وزارت کار آمریکا: http://data.bls.gov/timeseries/LNS14000000
لینک ۲وبسایت اداره آمار وزارت کار آمریکا: http://www.bls.gov/web/laus/laumstrk.htm
لینک ۳ اتحادیه کارفرمایان ایالات کارولینای جنوبی: http://eascinc.com/unemployment_rate.html
 
درصد زیادی از درآمد دولت آمریکا از مالیاتهای پرداختی توسط شرکتهای بزرگ و کوچک در این کشور تامین می شود. بنابراین سیاستهای دولت همواره در راستای هموار کردن مسیر پیشرفت اقتصادی و گسترش این شرکتها بوده است. ایجاد مجرای قانونی برای استخدام نیروی کار خارجی و ارایه امکانات به کارکنان خارجی این شرکتها که مهمترین آنها اعطای گرین کارت آمریکا می باشد از جمله خدماتی است که دولت آمریکا به شرکتهای آمریکایی ارایه میدهد. اما از طرف دیگر برای جلوگیری از سوء استفاده از این قوانین، دولت شرایط خاصی را نیز اعمال کرده که همزمان با مساعدت با شرکتهای مالیات دهنده از نیروی کار داخلی نیز حمایت شود.

 

وظیفه بررسی تقاضاهای استخدام نیروی خارجی بر عهده وزارت کار آمریکا است. برای تایید درخواست یک کارفرما آمریکایی برای استخدام نیروی کار خارجی وزارت کار آمریکا معمولا چند فاکتور مهم را بررسی می کند؛ اول اینکه حقوق پیشنهادی کارفرمای آمریکایی به نیروی کار خارجی از عرف حقوق همان شغل یا پست در داخل آمریکا کمتر نباشد. این مرحله اصطلاحا "Prevailing Wages" نامیده می شود که ترجمه مستقیم آن می شود "عرف حقوق". قانون عرف حقوق موجب می شود تا پرداخت حقوق کم، دلیل اصلی استخدام نیروی کار خارجی توسط کارفرمایان نباشد. معمولا عرف حقوق قابل قبول وزارت کار عددی مشخص است که در بانک دادهای مشاغل در سایت وزارت کار قابل مشاهده می باشد. برای مثال در این سایت (لینک زیر) با داشتن کد شهر و شغل میزان قابل قبول حقوق پیشنهادی برای شغل کارکنان فست فود در شهر هیوستون و سن آنتونیو ایالات تگزاس را می توان یافت.

 

بانک دادهای مشاغل در سایت وزارت کار 
http://www.flcdatacenter.com/OesQuickResults.aspx?code=35-2011&area=26420&year=15&source=1   
فاکتور مهم بعدی که وزارت کار قبل از اعطای تاییدیه پیشنهاد کاری حتما باید از آن اطمینان حاصل کند شرایط مالی و اقتصادی کارفرمای آمریکایی می باشد. در این مرحله کارفرما باید اثبات کند که توانایی پرداخت عرف حقوق را به نیروی کار خارجی دارد. این امر با بررسی دفاتر مالی شرکت و بیزنس کارفرما به راحتی قابل اثبات است. 

 

یکی دیگر از فاکتورهای خیلی مهم از نظر وزارت کار آمریکا برای تایید پیشنهاد کاری اثبات عدم وجود نیروی کار آمریکایی آماده به کار در شهر محل کار مربوطه و برای پست مربوطه می باشد. اثبات این موضوع که از دو مورد قبلی زمان بیشتری نیاز دارد، حدود ۶ تا ۹ ماه طول می کشد. مراحل انجام کار به این صورت است که کارفرما یا وکیلش باید مدارکی ارایه دهند که نشان دهد برای یافتن نیروی کار داخلی برای شغل مورد نظر به میزان کافی از طریق رسانه های عمومی, خصوصی و دولتی مانند روزنامه, وبسایت وزارت کار و غیره، تبلیغات و اطلاع رسانی شده است. وکلای مهاجرت برای جمع آوری مدارک مورد نیاز و اثبات این مرحله روشها مختلفی را با توجه به شرایط شغلها, محل و تاریخچه شرکت استخدام کننده اتخاذ می کنند. موضوع نرخ بیکاری در تهیه مدارک مورد نیاز در این بخش بسیار موثر است چون هرچه نرخ بیکاری شهری کمتر باشد نیروی کار آماده به کار و واجد شرایط داخلی برای انجام شغلهای تبلیغ شده کمتر خواهد بود و در نتیجه اخذ تاییدیه وزارت کار آسان تر خواهد شد. 

 

کار حقوقی و گردآوری مدارک برای تمام پیشنهادهای کاری در اختیار ما از حدود ۹ ماه پیش آغاز شده و در تشکیل پرونده تمام  فاکتورهای مهم مورد نظر وزارت کار که به آنها اشاره کردم در نظر گرفته شده است. تیم حقوق و کاریابی که روی این پرونده ها کار میکنند از بهترین وکلای مهاجرت آمریکا و با تجربه ترین مدیران کاریابی تشکیل شده اند. تیم کاریابی ابتدا با استفاده از سابقه طولانی و روابط تجاری خود با شرکتهای بزرگ زنجیره ای آمریکایی که با مشکل کمبود نیروی کار به ویژه  در شعبات خود در مناطق و شهرهای با نرخ بیکاری کم روبرو هستند ارتباط برقرار کرده و پکیج خدماتی حقوقی را به آنها ارایه میدهند. پس از توافق تیم کاریابی با این شرکتها,  تیم حقوقی, کاملا منطبق با قوانین و شرایط وزارت کار اقدام به تنظیم پیشنهاد کاری می کنند. از محسنات کار با شرکتهای زنجیره ای بزرگ این است که اثبات توانایی مالی شرکت برای پرداخت حقوق عرف و یا حتی بیشتر به راحتی امکان پذیر است. از طرفی چون پیشنهادات کاری برای شعباتی از این شرکتهای زنجیره ای تنظیم می شود که در مناطق با نرخ کم بیکاری واقع شده اند, در دوره اجباری تبلیغات پستها و شغلهای موجود, معمولا نیروی کار داخلی برای این کارها درخواست نمی کنند. پس از گذشت ۶ تا ۹ ماه و گردآوری تمام مدارک وزارت کار این پیشنهادهای کاری در اختیار ما گذشته می شود تا ما انها را به موکلان خود عرضه کنیم. بیشتر مطالب عنوان شده در مورد نحوه تشکیل پرونده برای اخذ تاییدیه وزارت کار برای پیشنهاد های کاری در سایت نیروی کار خارجی وزارت کار آمریکا آماده است(لینک پایین). 

 

سایت استخدام نیروی کار خارجی وزارت کار آمریکا:
http://www.foreignlaborcert.doleta.gov/pwscreens.cfm

 

سوال: پس پیشنهادهای کاری که هم اکنون در اختیار شماست از حدود ۹ ماه پیش داره کارهای حقوقی و کاریابیشان انجام میشه و تمام مدارک مورد نیاز وزارت کارشون آماده شده... اگر امکان دارد توضیحاتی درباره ادامه پروسه پرونده بدید؟ یعنی متقاضی که الان به شما مراجعه میکند, یکی از پیشنهاد های کاری آماده را داخل پرونده شون میزارید و بعد چی میشه؟

 

 

ادامه در قسمت دوم مصاحبه با خانم مشتاقی نژاد درباره مهاجرت EB3

 

 

تمام خدمات مهاجرتی ارائه شده توسط شرکت ایمی گلوب که مرتبط به پرونده های مهاجرت به آمریکا و سایر کشورهای غیر از کانادا می باشد توسط تیم حقوقی رسمی و مجرب آمریکایی یا وکلای رسمی سایر کشورها انجام می شود.  

بازگشت به بالا